matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz asymptoty funkcji
pawel:
8
y=
, Po moich obliczeniach wyszło mi, że ta funkcja posiada 2 obustrone pionowe
4−x
2
asymptoty w x=2 i x=−2, asymptora ukośna przechodzi w asymptotę poziomą w równaniu y=0, czy dobrze rozumuję
? proszę o odpowiedź
4 lut 18:02
pawel:
nie trzeba podawać jak co się robi, tylko czy w dobrym kierunku poszedłem
4 lut 18:11
Basia:
dobrze
4 lut 19:31
Marta:
super dziekuje
4 lut 19:32