matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dane są punkty A=(1,1), B=(6,2). Na prostej o równaniu y-4=0, wyznacz pkt C, tak
silencee:
Dane są punkty A=(1,1), B=(6,2). Na prostej o równaniu y−4=0, wyznacz pkt C, tak aby trójkąt ABC miał najmniejszy obwód.
4 lut 17:32