zad
":): oblicz granice
n−>
∞
4 lut 16:08
":): w liczniku jest z calosci czesc całkowita i w mianowniku jest częsc całkowita z e−√3
4 lut 16:09
":):
5 lut 18:53
":):
5 lut 19:03
Basia:
licznik = [πn] ?
mianownik = [e−√3] + 1 ?
czy jakoś inaczej ?
5 lut 19:07
":): tak
5 lut 19:09
":): | | e−√3 | |
mozna podzielic to przez n? ta czesc calkowita 1n i |
| |
| | n | |
5 lut 19:10
5 lut 19:10
5 lut 19:11
Trivial: Weź to napisz normalnie.
5 lut 19:11
":): czemu nieskonczonosc?
5 lut 19:12
":): ja dałem ze darzy do π
5 lut 19:12
":): Bogdan wyjaśnisz
5 lut 19:17
Basia:
bo źle napisałeś wzór funkcji
do tego co napisałeś pasuje wynik podany przez
Trivial
sądzę, że to ma być
albo jeszcze inaczej
dopóki nie napiszesz porządnie porządnego wyniku nie bedzie
5 lut 19:17
":): ma byc tak jak napisal Trivial
5 lut 19:19
":): i n−>∞
5 lut 19:19
":): Wiec jak ma byc wynik i dlaczego∞
5 lut 19:20
Bogdan:
[e − √3] + 1 = 1
limn→∞ [πn] = +∞
5 lut 19:25
":): a jak by było [e+P3}]+1
5 lut 19:27
":): [e+P{3}]+1
5 lut 19:27
":): cholera [e+√3]
5 lut 19:27
5 lut 19:29
":): w liczniku tez czesc całkowita
5 lut 19:29
":): ?
5 lut 20:01
Trivial: Nie wiem niestety, o co Ci chodzi.

Jeżeli tak jak napisałem, to czego nie rozumiesz? Mamy
| | ∞ | |
sytuację [ |
| ] = ∞...  |
| | 1 | |
5 lut 20:03
Trivial: Tzn. z minusem byłoby 1 w mianowniku, z plusem sytuacja się zmienia, ale wynik nie.
5 lut 20:04
Bogdan:
Zgadzam się z Tobą
Trivial
5 lut 20:16