Rzucono trzy razy symetryczna szczescienna koscia do gry.Oblicz prawdopodobienst
ona: Rzucono trzy razy symetryczna szczescienna koscia do gry.Oblicz prawdopodobienstwo ,ze suma
wyrzuconych oczek jest mniejsza od 17.
Kto mi powie jak to sie liczy? nie mialam jeszcze tego materialu na lekcji, a musze zrobic
arkusz
4 lut 16:01
Kas: Ω=63=108
A` =suma wyrzuconych oczek jest wieksza badz równa od 17, czyli jest to tylko ( 6,6,6),
(6,6,5),(5,6,6),(6,5,6)
P(A)=1 − P(A`)
P(A)=1 − (4/108)=104/108= 52/54=26/27
ostatecznie 26/27
4 lut 16:10
ona: W odpowiedziach mam ,ze : Ω = 216
4 lut 16:15
Kas: tak tak, pomyłka
Ω=6*6*6=216
104/216
4 lut 16:20