Proszę o pomoc i z góry dziekuje
Ewta: Proszę o Pomoc.
Oblicz wartość m, dla której do wykresu funkcji f(x)=3x−2m należy punkt o współrzędnych
(6,10)
4 lut 14:50
Bizon: nie żartuj Ewta

Wstaw te współrzędne do równania funkcji ....
4 lut 15:06
sa: Zad.1
Wskazać, które z następujących równań ma rozwiązanie, a które nie.
a) x5+6x4+4x2+1=0 w R a) x6+7x4+5x2+2=0 w R
b) x4+6x4+5x2+2=0 w R b) x5+3x4+5x2+2 = 0 w
R
c) 2x= 4−x2 w R c) 3−x= x w R
Zad.2
Zbadać ciągłość funkcji.
f(x)= e1:1−x do potęgi
4 lut 15:06