matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi geometryczne
klemenstyna:
https://matematykaszkolna.pl/strona/291.html
nie rozumiem dlaczego jak jest 1/q3*q6=8 (w trzeciej klamrze), a potem juz q3=8. Cos sie skraca czy mnozy, poteguje?
4 lut 14:33
Godzio:
skraca się
1
* q
6
= q
6 − 3
= q
3
q
3
4 lut 14:37
klemenstyna:
o dzieki wielkie!
4 lut 15:07