4 lut 14:24
raczek: | x2 − 4 | | x2 | |
| + |
| = [...] |
| x(x+2) | | x(x+2) | |
D = R − {−2 , 0}
4 lut 14:25
Ania43124: | | 2x2−4 | |
czyli to bedzie |
| |
| | x(x+2) | |
4 lut 14:30
Ania43124:
4 lut 14:30
raczek: 2(x2 − 2) ⇒ 2(x − √2)(x + √2) i masz rozwiązane
4 lut 14:33
Ania43124: dziwne,nie rozumiem.W szkole jakos inaczej chyba bylo
4 lut 14:34
raczek: | x−2 | | x | | (x−2)(x+2) | | x*x | | x2 − 4 | |
| + |
| = |
| + |
| = |
| + |
| x | | x+2 | | x(x+2) | | x(x+2) | | x(x+2) | |
| | x2 | | x2 + x2 − 4 | | 2x2 − 4 | | 2(x2 − 2) | |
|
| = |
| = |
| = |
| / |
| | x(x+2) | | x(x+2) | | x(x+2) | | x(x+2) | |
*x(x+2) = 2(x
2 − 2) = 2(x−
√2)(x +
√2)
D = R − {−2,0}
x∊{−
√2,
√2)
Kompleksowe rozwiązanie
4 lut 14:41
Ania43124: ok,juz rozumiem

dzieki
4 lut 14:43