matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wiadmomo że P(a) = 0.6
Caroline:
wiadomo że P(a) = 0,6 P(b) = 0,5 i P(a n b) =0.4 Oblicz P( a' n b') prosze o pomoc.
4 lut 13:29
think:
P(a' i b') = 1 − P(a suma b) P(a suma b) = P(a) + P(b) − P(a i b)
4 lut 14:32