funkcja
astral: Oblicz minimalną wartość wyrażenia a2+b2, jeżeli spełniony jest warunek a+2b=1.
4 lut 12:09
sk: refresh
5 lut 15:05
bart:

a=1−2b
(1−2b)
2+b
2=4b
2−4b+1+b
2=5b
2−4b+1
f(b)'=10b−4
10b−4=0
TUTAJ POWINIEN BYC WYKRES
5 lut 15:11
bart: | | 1 | |
aha no czyli teraz tylko podstaw do a2+b2 ( |
| )  |
| | 5 | |
5 lut 15:13
Godzio:
bart nie sądzę żeby to było zadanie ze studiów
5 lut 15:15
bart: ze niby p i q mam liczyc?

to jest takie "plackowate"

a pochodne kazdy ma
5 lut 15:17
Godzio:
Niestety nie każdy
5 lut 15:17
Trivial:
bart, pochodne miało jakieś 30% ludzi z mojej grupy.
5 lut 15:25
Trivial: Ale zgadzam się, że z pochodnych jest way, way easier.
5 lut 15:26
bart: serio?
5 lut 15:27
Trivial: Serio.
5 lut 15:28
astral: ok, danke
5 lut 16:38