matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoze ktos?
koleszka:
Rozwiaz rownanie:
x+1
1
=
4x
x−1
3 lut 20:06
kachamacha:
założenie: x≠0 i x≠1
3 lut 20:07
kachamacha:
z proporcji mamy: x
2
−1=4x x
2
−4x−1=0 Δ=20 i dalej pierwiastki
3 lut 20:08