matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wykładnicza - rozwiąż równania
Paulina :
Rozwiąż równania:
3
4
(
)
x+5
=(
)
x+1
4
3
3
4
(
)
x
3
=(
)
x
2
+x
4
3
3 lut 18:23
Kejt:
3
4
(
)
x+5
=(
)
x+1
4
3
4
4
((
)
−1
)
x+5
=(
)
x+1
3
3
4
4
(
)
−x−5
=(
)
x+1
3
3
−x−5=x+1 chyba tak
3 lut 18:27
Paulina :
bardzo dziekuje, reszta juz idzie. Nie pamietałam tylko jak zaczac
3 lut 18:31