gemoetria
Jagienka: Krawedz boczna ostroslupa prawidlowego trojkatnego ma dlugosc √8 a krawedz podstawy ma długość
2. Oblicz. a) cosinus kata nachylenia sciany bocznej do plaszczyzny podstawy
3 lut 17:32
Bogdan:
| | 1 | | 2 | | 4 | | 4 | | 2 | |
R = |
| a√3 = |
| √3, R2 = |
| , H2 = (√2)2 − ( |
| )2 = |
| |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | | 9 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | | 2 | |
r = |
| R = |
| √3, h2 = r2 + H2 = |
| + |
| = ... ⇒ h = .... |
| | 2 | | 3 | | 3 | | 9 | |
3 lut 18:47
Bogdan:
Jagienko − znasz takie słowo − dziekuję ?
3 lut 19:37