matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zapisz w
math34:
zapisz w prostszej postaci liczbę a)
√
9−4
√
2
b)
√
7−2
√
10
3 lut 17:25
kachamacha:
a)
√
8−4
√
2
+1
=
√
(2
√
2
−1)
2
=|2
√
2
−1|=2
√
2
−1
3 lut 18:34
bart:
b)...=
√
(
√
5
−
√
2
)
2
=
√
5
−
√
2
3 lut 18:37