oblicz watrość współczynników
kinia: Oblicz wartość współczynników p i s tak, aby różnica wielomianów W(x) i P(x) była
wielomianem zerowym,jeżeli: W(x)=p x do potęgi4)+xdo potęgi3)+4xdo potęgi2)-sx+5 i
P(x)=x(x+2do potęgi2)+5
prosze o rozwiązanie jak najszybciej i piszcie na e-maila kochanie661@o2.pl
3 lut 11:57
Bogdan:
Kinio. Tu obok jest instrukcja o sposobie pisania wyrażeń matematycznych.
Czy
W(x) = px4 + x3 + 4x2 + 5,
P(x) = x2(x + 2)2 + 5 ?
3 lut 12:15
kinia: px4
3 lut 13:21
Bogdan:
Nie odpowiedziałaś na pytanie, czy wzory wielomianów są takie, jak napisałem,
czy inne?
3 lut 13:32
kinia: tak takie jak napisales wiec jak pomozesz mi
3 lut 14:34