POMOCY :d
Roman:

ZADANKO. |PO| = 5 , R=3, |BP| : |AP| = 3 : 2 , OBLICZ DŁUGOŚĆ |AB|, mógł by mi ktoś pomóc ?
bardzo proszę :B,
kp=4, no ale co dalej...
3 lut 16:49
kachamacha: BA=x, AP=2x
3 lut 17:01
kachamacha: kombinuje
BO=3
OA=3
3 lut 17:03
Roman: ETA może Ty będziesz wiedzieć ?
3 lut 17:06
Roman: nie musi być nic rozrysowane, jakaś drobna podpowiedź wystarczy...
3 lut 17:08
Roman: to jest na 100 procent dobrze, i na pewno ma jakieś rozwiązanie PROSZĘ

!
3 lut 17:30
Bogdan:

Z twierdzenia o siecznej okręgu: |PA| * |PB| = |PK|
2
| | |PB| | | 3 | |
Z warunków zadania: |
| = |
| |
| | |PA| | | 2 | |
3 lut 17:32
kachamacha: o
Bogdan roztrzaskał
3 lut 18:25
kachamacha: ja do rysunków noga jestem
3 lut 18:26
Bogdan:
Witaj
kacha
3 lut 18:34
Roman: Dzięki

teraz to ja to zapamiętam
3 lut 19:54