nierówności wykładnicze
zaq: jak to zrobić ?
a) 3x−4 > (√3)2−x
3 lut 16:11
bart: √3=3
1/2
3
x−4>3
1−1/2x
3 lut 16:14
bart: √3=3
1/2
3
x−4>3
1−1/2x
3 lut 16:15
zaq: DZIEKI
3 lut 16:27
zaq: Mógłbys pomóc mi jeszcze z tym
będę wdzięczna
3 lut 16:29
kachamacha: (23√2)x−3<(√2*2−2)x+1
3 lut 16:41
kachamacha: (23,5)x−3<(2−1,5)x+1
3 lut 16:43
kachamacha: 23,5x−10,5<2−1,5x−1,5
3 lut 16:44
kachamacha: 3,5x−10,5<−1,5x−1,5
5x<9
x<95
3 lut 16:45
zaq: a skąd wzięło sie 3,5 i −1,5
3 lut 16:46
kachamacha: 3,5=3+12 bo to potęga pierwiastka
3 lut 16:47
kachamacha: −1,5=12−2
3 lut 16:48
zaq: ok,dzięki
3 lut 16:50
zaq: mam problem jeszcze z dwoma przykładami
a) 0,25*4
2x−3 > (0,125
√2)
1−x
| | 1 | |
b) ( |
| √2)x+1 * 8x−2 < 0,25 3x−4 |
| | 2 | |
POMOŻECIE,PROSZĘ
3 lut 16:52
zaq:
3 lut 17:09
bart: jeju no zapisz wszystko w potedze 2
3 lut 17:11
zaq: | | 1 | |
b)( 2−2*2 { |
| })x+1 * 23 < (2−2)3x−4 |
| | 2 | |
tak to ma byc
3 lut 17:17