Sporzadz szkic wykresu i napisz wzor funkcji liniowej f o ktorej wiadomo ze
magda: Sporzadz szkic wykresu i napisz wzor funkcji liniowej f o ktorej wiadomo ze:
a)jej wykres przechodzi przez poczatek ukladu wspolrzednych i punkt (2,4)
b) jej wykres przecina osie ukladu w punktach (−4,0) i (0,2)
c)jej dziedzina jest przedzial (−5,4) a zbiorem wartosci {3}
d) jest rosnaca,argumenty funkcji spelniaja warunek IxI≤2 a zbiorem wartosci jest przedzial
[−2,6]
3 lut 15:47
math:

a) y=2x
3 lut 17:03
math:

b)y=(1/2)x+2
(jednostka =1)
3 lut 17:07
math:

c)y=3 dla −5<x<4
3 lut 17:10
math:

y=2x+2 dla −2≤x≤2
3 lut 17:16
math:

y=2x+2 dla −2≤x≤2
3 lut 17:16
rze: f(x)=x2−3|x|+2
25 maj 21:27
pipi: ∧rt
6 mar 16:37