matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asd
dsd:
a
2
+b
2
=17 a=b+7
3 lut 09:08
kasiek:
(b+7)
2
+b
2
=17 b
2
+14b+49+b
2
=17 2b
2
+14b+49-17=0 2b
2
+14b+32=0 b
2
+7b+16 Δ=49-4*16=49-64<0 brak rozwiązań
3 lut 10:11