matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
POMÓŻCIE!:
∫
2
x
4
x
+ 4
Oblicz całkę.
3 lut 11:14
Godzio:
2
x
1
2
x
∫
dx =
∫
dx
4
x
+ 4
4
2
x
(
)
2
+ 1
2
1
2
x
= t
2
1
*2
x
In2dx = dt
2
2dt
2
x
dx =
In2
2
dt
1
dt
∫
dt =
∫
= ...
4In2
t
2
+ 1
2In2
t
2
+ 1
3 lut 11:27