Funkcje ,mam nadzieje że ktoś bedzie w stanie mi pomóc .=]
Michał: 1)Sprawdz czy do wykresu funkcji f(x)=(1+√2)x X , należą punkty : A=(√2 , 2+√2)
,B=(1−√2,3)
2)Dana Jest Funkcja f(x)=(x+1)3−(x−2)3−27 , Sprowadz wzór do najprostszej postaci , oblicz
f(2√5)
Bardzo Bym prosił o pomoc.
2 lut 22:00
Kejt: 1) podstawiasz za x √2 i liczysz 'y' jeśli wyjdzie Ci 2+√2 to należy. drugie analogicznie
2) najpierw wzory skróconego mnożenia, doprowadzasz to do ładu i podstawiasz za 'x' 2√5 i
liczysz y
2 lut 22:41
Michał: Dziękuje bardzo
2 lut 22:49