matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąt
obrus:
W trójkącie ABC dane są: <ACB=120, AC=6, BC=3. Dwusieczna <ACB przecina bok AB w punkcie D. Oblicz długość CD. Jaki jest zwiazek między dł. promieni: okręgu opisanego na trójkacie ADC i okręgu opisanego na DBC?
2 lut 21:42