matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granice ciagu
Tomek:
lim n→
∞
n+1
n+5
3
n
2 lut 21:41
Bogdan:
n + 1
n + 5
−4
−4
=
+
= 1 +
n + 5
n + 5
n + 5
n + 5
a
Skorzystaj z: lim
n→
∞
(1 +
)
f(n)
= e
a
f(n)
2 lut 21:48