proste równanie - pomocy !
orange91: eh. pomóżcie, gdyż się dziecinnie zakręciłem:
4x
2+x
2=80
jak to policzyć
2 lut 19:54
Bogdan:
4 jabłka + 1 jabłko to ile jabłek?
2 lut 19:54
Grześ: o staryy... tutaj to możesz zastosować mega cios poniżej pasa i... dodaj 4x
2+x
2...
Ja się boję.. sorry
2 lut 19:55
Mila: 5x2=80 /:5
2 lut 19:55
kachamacha: 5x2=80
x2=16
x=4 lub x=−4
2 lut 19:55
kachamacha: to prawie kilogram
Bogdan
2 lut 19:56
marek: 5x2=80/:5
x2=18
x=√18
2 lut 19:56
Grześ: zależy jaki gatunek... mniam


zgłodniałem
2 lut 19:56
orange91: dzięki
taki banał

ale jakoś miałem zaćmienie umysłu
2 lut 19:56
marek: sory pierwiastek z 16.
2 lut 19:57