bryły obrotowe
anna: walec powstał z obrotu kwadratu wokół jego boku o dł.4cm. pole powierzchni całkowitej tego
walca jest równe a.32π b.36π c.64π
2 lut 19:22
kachamacha: aniu−było to
2 lut 19:27
kachamacha: 64π
2 lut 19:29
anna: wie ale nie umiem tego zrobić
2 lut 19:29
kachamacha: a znasz wzór na pole całkowite?
2 lut 19:32
anna: znam
2 lut 19:37
kachamacha: to proszę napisz
2 lut 19:39
anna: Pc=2Pp+Pb=2πr2−2πrh
2 lut 20:27
anna: oczywiście+2πr h
2 lut 20:27
kachamacha: r=4, h=4
2 lut 20:29
anna: to podstawić pod ten wzór
2 lut 20:31
kachamacha: no tak
2 lut 20:32
anna: dzięki już mi wyszło
2 lut 20:33
kachamacha: świetnie
2 lut 20:33