proszę o pomoc w obliczeniu
qwerty: Krawedź podstawy ostrosłupa prawidłowego czworokątnego ma długość 6 cm. Wysokość ściany bocznej
ma długosc 7 cm. oblicz pole powierzchni całkowitej tego ostrosłupa.
2 lut 18:22
dero2005:
Pc = a2 + 2a*hs = 62 + 2*6*7 = 36 + 84 = 120 cm2
2 lut 18:38
Bogdan:
ale leń z Ciebie
qwerty, żeby nie chciało się obliczyć pola kwadratu i pola trójkąta
2 lut 18:43
qwerty: widzisz tak wlasnie zrobilem ale niestety odpowiedz w ksiazce jest zupełnie inna
a wysokosc ma byc rowna wedlug odpowiedzi pierwiastek z 11
2 lut 22:15
qwerty: widzisz tak wlasnie zrobilem ale niestety odpowiedz w ksiazce jest zupełnie inna
a wysokosc ma byc rowna wedlug odpowiedzi pierwiastek z 11
2 lut 22:15
Bogdan:
Więcej wiary w siebie i w siłę stwierdzenia: 2 + 2 = 4, nawet jeśli jakaś książka ma inne
zdanie
2 lut 22:17