wyrażenia wymierne
paula: | | a2−2 | |
Jeśli a=√2+√5 to wartość wyrażenia |
| jest równa  |
| | a+√2 | |
2 lut 18:06
2 lut 18:19
Bogdan:
| a2 − 2 | | (a − √2)(a + √2) | |
| = |
| |
| a + √2 | | a + √2 | |
2 lut 18:19
Bogdan:
2 lut 18:20
2 lut 18:20
kachamacha: witam Bodzio
2 lut 18:20
kachamacha: | | √10+5 | |
= |
| = i usuwamy niewymierność z mianownika |
| | 2√2+√5 | |
2 lut 18:22
Bogdan:
Witaj
kacha
2 lut 18:22
2 lut 18:22
Bogdan:
a moja propozycja
kacha nie podoba Ci się?
... = a −
√2
2 lut 18:23
2 lut 18:23
kachamacha: jeeeeezuuuuu ale wstyd
2 lut 18:29
kachamacha: przynajmniej poćwiczyłam sobie pisanie
2 lut 18:29
kachamacha: jeszcze tylko rysowanie mi nie idzie
2 lut 18:29
Bogdan:
Podziwiam
kacha Twoją tutaj aktywność, a rysowanie raz dwa opanujesz.
2 lut 18:37
kachamacha: podoba mi się to co się tutaj dzieje
2 lut 18:40