matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Kone:
Punkty A, B należą do jednego ramienia kąta o wierzchołku O, a punkty C,D należą do drugiego ramienia i wiadomo, że AC||DB. Wyznacz |AB|, jeśli wiadomo,że |AO|=4, |AC|=5, |BD|=12. Nie mam zielonego pojęcia od czego zacząć.
2 lut 17:25
Kone:
Nikt nie podpowie ? o.o
2 lut 17:31