silnia
b: podaj ile zer jest na końcu:
a) 15!
b) 30!
c) 100!
bardzo proszę o pomoc

!
2 lut 17:23
Trivial:
15! = 1*2*3*4*5*6*7*8*9*10*11*12*13*14*15
2 lut 17:33
b: wzrasta o 1 zero się co pięć − do tego doszłam. ale przy 30 już to nie działa i przy setce tak
samo nie
2 lut 17:35
b: znaczy niby wychodzi ale u mnie w podręczniku dla 30! mam odpowiedź, że jest 7 a przy 100! jest
24
2 lut 17:36
Trivial: Hm...
2 lut 17:38
Trivial:
25 = 5*5
50 = 5*10
75 = 5*5*3
100 = 10*10
2 lut 17:41
b: ojjj skomplikowane. ale już rozumiem

dzięki
2 lut 19:50
Łukasz:
15*15=225
30*30=900
100*100=10000
3 lut 11:36