matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz miejsca zerowe funkcji
magda:
Wyznacz miejsca zerowe funkcji: a)f(x)=1/3x
2
−3,x∊N
2 lut 17:09
Basia:
rozwiąż równanie
1
x
2
−3 = 0 /*3
3
x
2
−9=0 dokończ.... i wybierz to z rozwiązań (bo są dwa), które jest liczbą naturalną
2 lut 17:11