matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiaz rownanie lub nierownosc
magda:
Rozwiaz rownanie lub nierownosc a)Ix−4I=9 b)Ix+5I=1 c)I5−xI=2 d)Ix−7I<2
2 lut 16:57
maas:
a) x−4=9 v x−4=−9 x=13 v x=−5 dalej analogicznie d) x−7<2 x−7>−2 x<9 x>5 xe(5;9)
2 lut 17:13