matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Help
Martyna:
Korzystając z definicji, oblicz pochodną funkcji f(x) = sinx w punkcie x0 = 0
2 lut 16:55
Basia:
f(x
0
+h)−f(x
0
)
f'(x
0
) = lim
h→0
h
podstaw x
0
=0 f(x) = sinx zobacz co wyjdzie
2 lut 17:01