matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
endomorfizm
lolas:
Zad: Endomorfizm f: R
2
→ R
3
określony jest wzorem f([x,y])=[x+6y, 7x+8y]. Wyznacz macierz M
G
E
(f), jeżeli : E=([2,1][3,4]) G=([0,2][4,1])
2 lut 16:35
lolas:
Przepraszam. tam powinno byc f: R
2
→ R
2
2 lut 16:37