matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz sumę
domi:
1
1
1
1
+
+
+ ... +
6
36
216
7776
2 lut 16:08
Basia:
masz tu ciąg geometryczny
1
a
1
=
6
1
q=
6
1
a
n
=
6
n
1
1
=
6
n
7776
wyznacz
n
i policz S
n
2 lut 16:11