matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calki
magda:
∫arctgxdx pierwsze podstawienie: f(x)= arctgx , g'(x)=1 ale drugie? wychodzą mi jakieś kosmiczne rzeczy nie do policzenia. mogłabym prosić o pomoc?
2 lut 15:01
Trivial:
drugie podstawienie to: t = 1 + x
2
.
2 lut 15:26