matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdzić
Elite:
Podaj Długość okręgów O średnicy 5 d=5 5=2r r=2.5 L =2π*2,5 L=5π Dobrze
2 lut 11:19
AS:
Nie jest dobrze,jest bardzo dobrze. Ale można było skorzystać z wzoru L = d*π gdzie d jest średnicą okręgu.
2 lut 12:34