matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
marcin:
(2
√
75
−
√
48
−3
√
27
)
2
=
2 lut 10:42
Bogdan:
Tabliczka mnożenia się kłania 75 = 25*3, 48 = 16*3, 27 = 9*3
2 lut 10:58
kachamacha:
(2*5
√
3
−4
√
3
−3*3
√
3
)
2
=(10
√
3
−4
√
3
−9
√
3
)
2
=(−3
√
3
)
2
=27
2 lut 13:43