matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
anna:
z tali 52 kart losujemy 1 kartę prawdopodobieństwo że wylosujemy asa lub pika jest równe?
1 lut 23:26
kachamacha:
13 pików + 3 asy=16
16
4
zatem P(A)=
=
52
13
1 lut 23:29
anna:
dzięki:
1 lut 23:30
kachamacha:
1 lut 23:31