mam prośbe niech mi to ktoś rozwiąże bo nie mogę się w tym połapac, a jutro mam spr z trygonometrii
Kasia:
tgα + cosα/ 1+ sinα = 1/ cosα
2 lut 20:01
gumiś:
to jest tożsamośc czy równanie?
i czy tak: tg +cos
------------ = 1/cos
1 + sin
czy jnaczej zapisz takimi ułamkami z tą ------------
2 lut 20:03
Kasia: tak chodzi o tożsamość tgα + cosα = 1
-------- ----
1+ sinα cosα
2 lut 20:10
Kasia: tak chodzi o tożsamość tgα + cosα = 1
------ -------
1+ sinα cosα
2 lut 20:12
gumiś: Kasia napisz jeszcze raz poprawnie ! pomoge Ci ,bo to badzo łatwe!
Ale nie moge rozczytać , a to wazne!
2 lut 20:14
Kasia: teraz jest poprawnie sorki cosα = 1
tgα + ------- -----
1+ sinα cosα
2 lut 20:15
gumiś:
czyli tak ; tgα + cosα 1
---------------- = -----
potwierdź mi: 1 + sinα cosα
2 lut 20:16
oN: hEJ SORY ZE SIE WTRACAM ALE GUMIŚ POMOZESZ MI
2 lut 20:17
gumiś: Tak! tylko za chwilke może byc ?
2 lut 20:18
gumiś: On! dawaj to zadanko! gdzie jest ? pod jakim nickiem? bo nie widzę
2 lut 20:19
Kasia: nie tak . tgα + i teraz ułamek czyli cosα/ 1+ sinα = ułamek czyli 1/ cos α
2 lut 20:21
oN: Zaraz zaraz juz.
2 lut 20:21
Kasia: Pomożesz gumiś?
2 lut 20:24
Kasia: dzieki
2 lut 20:31
gumiś:
czyli tak ? cosα 1
tgα + --------- = ------
1 + sinα cosα
2 lut 20:34
Kasia: Juz rozwiązałam sama. Dzięki

pa
2 lut 20:40
gumiś: Cieszę sie bardzo,że sama sobie poradziłąś ! Powodzenia na klasówce!
2 lut 20:45