rozwiąż nierówność x^2 +x-12>0
amanda: rozwiąż nierówność
x2 +x−12>0
1 lut 21:10
ICSP: !. Liczysz pierwiastki
2. Rysujesz wykres
3. Odczytujesz rozwiązanie z wykresu
1 lut 21:12
amanda: wychodzą mi pierwiastki −3 i 2 a ma wyjśc 4 i 3
1 lut 21:15
kachamacha: a nie 3 i −4?
1 lut 21:16
kachamacha: Δ=49
1 lut 21:17
bart: ma wyjsc −4 i 3
√Δ=1
1 lut 21:18
amanda: aha dzięi wiielkie za szybko liczyłam bo delta mi wychodziła 25
1 lut 21:18
1 lut 21:20
amanda: to dlaczego delta wychodzi 1 bo mi 25
1 lut 21:22
bart: √Δ=7

sorry ale 1 jest podobna do 7

ICSP: ladnie nie?
1 lut 21:24
ICSP: Ładnie ładnie

. Wygląda jakbyśmy liczyli dwunasty pierwiastek trójmianu kwadratowego
1 lut 21:28
amanda: ale jak bo ja licze 1−4*1*−12
1 lut 21:29
ICSP: 1 − 4(1 * −12) = 1 − (−48) = 49
1 lut 21:30
agusiahupa: x2+√12+3≥0
19 wrz 18:21
agusiahupa: |3x−1|+|2x+8|=12
19 wrz 18:22