Logarytmy
MAJA: a) log106
b)log0,0001
c)log√10
d)log10√10
1 lut 20:49
Konrad: a) 6
b) −4
c) 1/2
d) 3/2
1 lut 20:53
Kempes: jeżeli masz samo "log" to w domyśle jest to lagarym o podstawie 10. Czyli na podstawie
pierwszego. do jakiej potęgi trzeba podnieść dziesięć żeby otrzymać 10
6
1 lut 20:54
ICSP: Konrad w b) nie powinno byc −5?
1 lut 20:54
MAJA: Do szóstej!
1 lut 20:57
bart: ICSP− nie
1 lut 21:00
ICSP: 0,0001 = 1−4 = 10−5
1 lut 21:01
ICSP: To jak w końcu będzie?
1 lut 21:13
Kempes: a ile to jest 1
−4...

jest dobrze
1 lut 21:16
Kempes: tzn 1−4
1 lut 21:17
Kempes: tzn 1−4
1 lut 21:19
bart: no przeciez wiadomo ze −5
1 lut 21:19
ICSP: 1a = 1
1 lut 21:19
lisek: log6 − log36
14 sty 20:37
Dominik: log36 = 2log6
14 sty 20:39