| (n+1)!−n! | ||
pierwsze zadanie: | w odpowiedziach mam podane, że to wychodzi: n2 | |
| (n−1)! |
| (n+1)!*(n−1)! | 1 | |||
drugie zadanie: | w odpowiedziach mam podane, że wychodzi 1+ | |||
| (n!)2 | n |
| (n+1)!−n! | n!(n+1)−n! | n![(n+1)−1] | ||||
1) | = | = | = | |||
| (n−1)! | (n−1)! | n!(n−1) |
| (n+1)−1 | n | |||
= | = | |||
| n−1 | n−1 |
| n!*(n+1)*n!*(n−1) | ||
2) | = (n+1)(n−1) = n2−1 | |
| n!*n! |

!
(n+1)!= (n−1)!*n*(n+1)
n!= (n−1)!*n
spróbuj teraz .........
baardzo dziękuję za pomoc