Wyznacz wartosc parametrow a i b
Martyna: Wyznacz wartosc paramertów a i b tak, by podana funkcja byla rozniczkowalna w ℛ
| | ⎧ | aex+b dla x ∊ (−∞,0) | |
| f(x)= | ⎩ | 2−x dla x ∊ (0,∞) |
|
1 lut 12:15
Martyna:
1 lut 19:48
Kasia: co egzamin z analizy

?
1 lut 19:49
Kasia: musisz obliczyc granice w nieskonczonosci dla obu funkcji
1 lut 19:51
Kasia: albo kurcze moze w zerze z prawej i lewej strony

?
1 lut 19:52
Bogdan:
Z zapisu funkcji wynika, że w punkcie x = 0 funkcja nie istnieje (przedziały są otwarte)
nie ma więc w tym punkcie żadnych własności.
1 lut 19:59
Kasia: to moze wziac sobie 1
1 lut 20:05
Kasia: a zresztą trudne te zadanie nie będę sie mądrzyć
1 lut 20:06
AC:
Jeśli przedziały byłyby domknięte 1 prawostronnie 2 lewostronnie,
to, żeby funkcja była różniczkowalna w R
parametry muszą przyjmować wartości:
a = −1
b = 3
1 lut 21:43