matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres
astral:
jak wygląda taki wykres |f(2x)|=4 ?
1 lut 10:56
astral:
tzn cała treść to zadania to : Wykres funkcji liniowej f przechodzi przez punkty A i B gdzie A = (1;6) i B=(−3,−2). Rozwiąż rónanie : a) |f(2x)|=4 b) f[f(x)]=2x+10
1 lut 11:19