równanie
iwusia2105: Jeżeli f(x)=2x, to rozwiązaniem równania f(x)=f(1/2x−3) jest liczba: A) −6, B) −12 C)6 D)3
1 lut 10:55
iwusia2105: proszę o pomoc
1 lut 11:32
kachamacha: 12x−3 o taki zapis chodzi?
1 lut 11:36
iwusia2105: tak dokładnie tak
1 lut 11:55
kachamacha: A
1 lut 12:00
think: to masz rozwiązać równanie:
f(x) = 2x
| | 1 | | 1 | |
f( |
| x − 3) = 2( |
| x − 3) |
| | 2 | | 2 | |
wylicz x i zobacz co wyjdzie.
1 lut 12:00
iwusia2105: wyszło mi −6 to znaczy że dobrze

dziękuję Ci bardzo widzę że jesteś niezły
1 lut 12:24