logarytmy
iwusia2105: liczba log3√100(√trzeciego stopnia ze 100) / 0,1*√100 jest równa: A)1i 1/2 B)−1/2 C)1i1/6
D)−5/6 proszę o pomoc
1 lut 10:42
kachamacha: trzeciego stopnia?
może przy podstawie 3?
1 lut 10:44
kachamacha: czy pierwiatek trzeciego stopnia?
1 lut 10:44
iwusia2105: pierwiastek trzeciego stopnia ze 100
1 lut 10:50
kachamacha: a dzielenie czego dotyczy?
1 lut 10:51
kachamacha:
czy to jest tak?
1 lut 10:52
iwusia2105: to jest tak tylko że log jest przed całym tym ułamkiem a w mianowniku pomyliłam się bo zamiast
√100 to powiniem byc √10
1 lut 10:59
1 lut 11:03
iwusia2105: tak
1 lut 11:04
1 lut 11:05
1 lut 11:06
kachamacha: działanie pomocnicze
1 lut 11:07
kachamacha: | | 2 | | 1 | | 4 | | 3 | | 7 | |
= |
| + |
| = |
| + |
| = |
| |
| | 3 | | 2 | | 6 | | 6 | | 6 | |
1 lut 11:08
1 lut 11:09
kachamacha: czyli C
1 lut 11:09
iwusia2105: dziękuję Ci bardzo
1 lut 11:22
kachamacha:
1 lut 11:30
ada: log 1/5 3 stopnia pierwiatek 5
27 paź 14:13
27 paź 14:14