Określ dziedzinę Df funkcji f, gdy:
Paulinaaa: Określ dziedzinę Df funkcji f, gdy:
c) f (x) =
√−x +
√x
d) f(x) =
√3−x + U{ 1 }{
√x+3
| | x | | x | |
e) f(x) = |
| + |
|
|
| | x−1 | | (x−1)2 | |
f) f(x) =
√x2 + 2x − 3−
√8−x
31 sty 21:32
kasia :

a)
√x2−4>0
x
2>4
x>2 lub x<(−2)
Df= (−∞;−2) ∪(2; +∞)
10 lis 19:53
kasia : b)
|x| +1≠0
Df ∊ R
10 lis 19:54
Aga: b ) D=R
10 lis 19:55
sushi_ gg6397228:
odpisujecie duchowi post napisany 31 stycznia roku...
10 lis 19:56
Jolanta: b) x∊ R
3−x≥0 i x+3>0
3 ≥x x >−3
x∊ <−3;3>
10 lis 19:58
Jolanta: Ale jakoś tu trafił

powiedz jak c ) zapisać
10 lis 20:00
sushi_ gg6397228:
c) tak samo jak zrobilas d i odpowiedz bedzie ...
10 lis 20:02
Jolanta: −x ≥0 i x ≥0
x ≤0 i x ≥0
sprzeczne
mam napisac nie ma x spełniajacego warunki zadania ?
10 lis 20:05
ZKS:
A 0 znikło?
10 lis 20:05
Jolanta: 
x=0
10 lis 20:06
ZKS:
Jeszcze w c) masz błąd
x ∊ (−3 ; 3>.
10 lis 20:06
Jolanta: To przez tego ducha co wysłał zadanie
10 lis 20:08
ZKS:
Tylko żeby na maturze Cie nie nawiedził ten sam duch.
10 lis 20:14
Arkadiusz: Określ dziedzinę funkcji f(x)=5x−2/x(4−x)(3x+5)
12 sty 22:39
ZK: MIanownik≠0
12 sty 22:53