rownania i nierownosci
pawel: Witajcie,w srodę mam egzamin z matmy i powtarzam zadania z nierówności i równań.Mam problem z
dwoma zadaniami,mianowicie:√2sinx+ctgx=0 oraz 5sin2x+sin22x>4cos2x
31 sty 21:28
pawel:
31 sty 22:15
pawel:
31 sty 22:55
pawel: mógłby ktos pomoc
31 sty 23:17
ICSP: √2sinx + ctgx = √2sinx + cosx = √2 (1−cos2x ) + cosx = √2 − √2cos2x + cos.
Równanie kwadratowe.
31 sty 23:35
ICSP: Oczywiście o ewentualnej D ctg pamiętaj.
31 sty 23:35
ICSP: Poprawka po pierwszym znaku = powinno być: √2 sin2 x + cosx
31 sty 23:38
Bogdan:
Równanie ma lewą stronę równania, prawą stronę i jeden znak =.
Żadna z tych cech nie występuje w Twoim ICSP zapisie.
31 sty 23:57
Patrycja : To rozwinięcie lewej strony, należy teraz przyrównać do zera.
1 lut 11:09