POMOCY !!! jak rozwiązać takie równanie za pomocą wzoru skróconego mnożenia
pola: POMOCY

! jak rozwiązać takie równanie za pomocą wzoru skróconego mnożenia
(a−1)
2 + (b−1)
2 = 13
dla a = 2+3,75−1,5b
31 sty 21:03
Agnez: (a2−2a+1)+(b2−2b+1)=13
podstawiamy za a
(5,75−1,5b)2−2(5,75−1,5b)+1+b2−2b+1=13
31 sty 21:22
utan: wg mnie lepiej wcześniej (przed stosowaniem wzoru skróconego mnożenia) podstawić w miejsce a =
2+3,75−1,5b, potem zredukować, a następnie bawic się ze wzorami, uwierz ten sposób jest mniej
bolesny
31 sty 21:26
ala: ja też tak myślę
31 sty 21:30
pola: a możecie napisać konkretniej?
31 sty 21:59