matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
65
ziomek:
sprawdzi mi czy dobrze policzyłem ten logarytm
(2*
√
7)
1) log
7
14 − log
7
2
√
7
= log
7
14 − log
7
2 + log
7
√
7
= log
7
= log
7
√
7
/7
14
=
1
2
to ostatnie czytać jako logarytm o podstawie 7 z
√
7
dzielone na 7
31 sty 20:53
Kejt:
7
7
√
7
1
log
7
14−log
7
2
√
7
=log
7
U{14}{2
√
7
=log
7
=log
7
=log
7
√
7
=
√
7
7
2
zjadłeś siódemkę...
31 sty 20:59