dziedzina :
Anja: jak wyznaczyc dziedzine f(x)= 12log0.1x
31 sty 19:41
M4ciek:
Df: x > 0
x ∊ (0 ,+∞)
31 sty 19:47
31 sty 19:48
M4ciek: O
Kejt dawno Cie nie widzialem
31 sty 19:48
Kejt: o, cześć. Dawno Cię nie widziałam
31 sty 19:49
Kejt: hah
31 sty 19:49
Anja: no ale to 1/2 nie wplywa?
31 sty 19:49
M4ciek:
f(x) = log
0,1√x
Czyli x > 0 i tak
31 sty 19:51
Anja: nie to powinno byc log0,1x12
31 sty 19:56
Kejt: gdyby kierować się samą potęgą to x≥0, ale że mamy dodatkowo warunek x>0 więc nie wpływa..
31 sty 19:56
Kejt: x12=√x
31 sty 19:56